IJsselmeerbikkels

IJsselmeerbikkel Ralf van de Poel werkt aan solo Kanaaloversteek

2013-11-08 - Lelystad - Vanavond is de derde vergadering van het team begeleiders met Ralf van der Poel om zijn droom, Het Kanaal zwemmend oversteken, te verwezelijken. Het team begeleiders bestaat uit diverse mensen uit de directe omgeving van Ralf en mensen die hem indirect kunnen helpen.

Channel Team Wassenaar niet compleet, wel een geweldige enkelvoudige IJsselmeeroversteek

2012-07-28 - Medemblik - Channel Team Wassenaar had in april/mei leuke plannen: met twee sub-teams twee estafettes dubbel over het IJsselmeer. Het mocht niet zo worden. Na verschuivingen van data lukte het uiteindelijk niet goed om een team bijeen te krijgen. Vakanties, werk en een jaarfeest in Medemblik gooiden roet in het eten. Dat betekende dat er een boel vacatures waren in de afspraak die ik met Ben gemaakt had. Zoeken naar aanvullingen om er wat moois van te maken.

2-uurs-test gaat niet door - toch gezwommen - Brrrr!

2012-04-18 - Zoeterwoude, omgeving Boerderij 't Geertje - Op 18 april stond de eerste testmogelijkheid voor Dutch Ladies First! op de agenda. Zoals op hun website aangegeven kon deze test door een technische storing van het Vlietbad helaas niet doorgaan. Desalniettemin waren er wel wat zwemmers die er zoveel zin in hadden dat we besloten een dip te nemen in de Zoeterwoudse Aa bij 't Geertje.

Nu al IJsberen?

2012-11-15 - Wassenaarse Slag - Het stand was rustiger dan de laatste keer dat ik er was. Alle strandpaviljoens, dus ook die van Sport, waar we ons geweldige feest gehad hebben, waren verdwenen. Waar de reddingsbrigade stond is enkel nog mul strandzand te vinden.

Wat? Nog een keer in 2011?

2011-10-27 - Zoetermeer - Na de koude dip in de Noordzee bij Wassenaar kreeg ik de vraag van IJsselmeerbikkel Ralf of ik nog een keer buiten wilde zwemmen met hem. Hmmm. Fris. Zee al 10, wat moet dat dan worden als we dan ook nog in binnenwater gaan zwemmen?

Veel kanaal aspiranten actief in Jan van Scheijndel Bokaal

2011-08-20- Scheveningen - Zeezwemmen blijkt toch wel erg in trek in Nederland. Meer dan 50 zwemmers stonden op het programma bij de Jan van Scheijndel Bokaal. Daarvan waren er minstens 10 actief bezig om zich voor te bereiden op het kanaal.

DES creëert wéér een klassieker

2011--8-21 - Scheveningen - Zwemmen van Kijkduin naar Scheveningen, wie wil dat niet? Wat onmogelijk leek, werd door Marcel van der Togt van DES georganiseerd. De grenzen verleggen. Ook organisatorisch. Ondersteund door Riko Kruit en Lilian is een prachtig evenement neergezet. Uiteraard met wat "beginners luck" en schoonheidsfoutjes is een nieuwe klassieker geboren.

IJsselmeerbikkels ontvangen Dover Staits Award

2011-04-06 - Voorburg - Deze week is door de post een pakketje afgeleverd uit Engeland. Een onverwacht pakket. Geen idee wat er in kon zitten.

Bij het openen bleeken er medailles in te zitten in zwarte doosjes. Het begeleidend schrijven geeft aan dat we met onze estafette de Dover Straits Award 2010 verdiend hebben door de snelste estafetteoversteek van 2010 te zwemmen!

IJsselmeerbikkels, the movie

2011-03-15 - Voorburg - De film van de grote oversteek is klaar. Martijn Wüts heeft een tweede versie gemaakt van de documentaire die oorspronkelijk voor TV West was bedoeld. De zender was het "vergeten". Dus is het nooit uitgezonden. Hij heeft voor youtube ook een verkorte versie gemaakt zodat iederen kan meegenieten van onze tocht die resulteerde in het verbeteren van het nationale record.

IJsselmeerbikkels nu met eigen postzegel

2011-02-02 - Voorburg - In een oplage van 15 vellen van 10 zegels is een postzegel uitgekomen die het nationale record van de IJsselmeerbikkels vereeuwigt.

De zegel heeft waardeaanduiding 1. Op de zegel zijn de 6 zwemmers van de IJsselmeerbikkels te zien samen met de reservezwemmer en de crew van de Gallivant, de waarnemer Dell Carter en pilot Michael Oram.

Op de zegel is een inscriptie met de recordtijd. Het velletje bevat 10 zegels. De velrand bevat ook nadere informatie.

Motivational speaker

De lange ervaring met uitdagende open water zwemtochten gebruik ik  (Richard Broer) bij lezingen en spreekbeurten om mensen te motiveren. Over de overtochten die ik gemaakt heb zijn mooie verhalen te vertellen én deze kunnen gebruikt worden als metafoor voor vele situaties op de werkvloer. Het gaat er bij motivational speakers immers om mensen een stap verder te brengen.

In een goed gesprek kunnen we onderzoeken op welke wijze mijn grote oversteek aansluit bij de ambities van uw bedrijf. Neem contact op via +31625246935.

IJsselmeerbikkels in Den Haag Centraal

Den Haag centraal publiceerde op 15 oktober 2010 een artikel van de hand van Karel van Pelt.

IJsselmeerbikkels in Keerpunt

Keerpunt publiceerde in oktober 2010 een artikel van de hand van Marcel Tabbers met foto's van Martijn Wüts.

IJsselmeerbikkels op website gemeente Dover

2010-10-05 - Dover - De website van de gemeente Dover heeft ook de IJsselmeerbikkels op de lijst van geslaagde Kanaaloversteken geplaatst. Het blijkt dat we de on één na snelste estafette zijn van 2010 (tot nu toe). We zitten qua tijd tussen de tijden van de wedstrijd tussen de universiteiten Cambridge en Dover.

Eindverslag IJsselmeerbikkels kanaalrecord

Proloog
Het begon allemaal ergens in januari 2010 toen Michael Oram via de discussiewebsite voor Kanaalzwemmers meldde dat er plekken vrijgekomen waren om het Kanaal over te zwemmen. Hij vroeg ook per mail direct aan Channel Team Wassenaar of ze een jaar eerder over wilden zwemmen. Met een telefoontje naar enkele leden werd besloten om hier niet op in te gaan om de benodigde gelden voor ons goede doel op te kunnen halen. De planning was vastgesteld en CTW wilde voldoende tijd hebben om dat essentiële deel van het project niet te laten mislukken.

Inhoud syndiceren